Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Airport Milaan
In de omgeving van deze Italiaanse stad hoef je niet te zoeken naar een airport Milaan is namelijk omringd door drie luchthavens: Linate Airport (LIN), Orio al Serio/Bergamo Airport (BGY) en Malpensa Airport (MXP). Er is dus een hoop keuze tussen airports Milaan! Linate Airport is het kleinste airport Milaan, maar wel de dichtstbijzijnde luchthaven van de stad. Deze ligt maar zo’n 7 kilometer van het centrum af. Vanaf Malpensa Airport ben je ongeveer 45 kilometer verwijderd van het centrum, en vanaf het wat grotere Bergamo Airport doe je er 60 kilometer over om in Milaan te komen. De gemiddelde vluchttijd van Eindhoven naar Milaan is ongeveer anderhalf uur.

Linate Airport
Deze kleinste airport van Milaan heeft maar één terminal, waar alle internationale en binnenlandse vluchten vertrekken en aankomen. Vanaf de airport, 7 kilometer ten oosten van de stad, kun je met een taxi of diverse bussen naar het centrum van Milaan komen. De Shuttlebus is de goedkoopste optie, een taxi kost namelijk rond de €20 of €25 en de bus maar €4. Daarbij is de Shuttlebus sneller dan de gewone bussen, hoewel je voor die busrit maar €1 hoeft te betalen.

Bergamo Airport
Ook deze luchthaven is met één terminal niet zo groot. Het ligt een stuk verder weg dan Linate Airport, maar er zijn verschillende gemakkelijke manieren om snel in Milaan te komen. Zo pendelt er een busbedrijf tussen de luchthaven en Stazione Autolinee, het centraal station van de stad Bergamo. Deze Airport Bus (lijn 1) gaat drie keer per uur. Op het centraal station vertrekt ieder uur een trein naar Milano Centrale. Een treinrit duurt zo’n 48 minuten en kost €5,30. Ook is er de Terravision bus  die naar Milaan gaat. De eindhalte hiervan is het Milano Centrale, het centraal station van Milaan. De rit duurt ongeveer een uur en je betaalt voor een enkeltje €5. De bussen van de bedrijven Zani Viaggi en Autostradale gaan ook naar de stad, voor deze busreizen betaal je ongeveer €9. Let wel op: ’s nachts rijden deze bussen maar één keer per uur. Daarnaast is de taxi nemen is een optie, maar dat is wel een dure optie. Het makkelijke is dat de taxi’s klaar staan om je meteen te vervoeren, dan moet je alleen wel zo’n €100 neerleggen.

Malpensa Airport
Deze airport ligt het verst van het centrum van Milaan, maar is wel de grootste van de drie vliegvelden. Malpensa Airport bestaat uit Terminal 1 (A, B en C) en Terminal 2, die alleen door EasyJet wordt gebruikt. Er rijdt 24 uur per dag een gratis shuttlebus tussen de terminals. Vanaf Terminal 1 is het gemakkelijk om de trein Malpansa Express te pakken, die naar de stations Milano Cardorna en Milano Centrale rijdt. Dit duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Een enkeltje kost €12. Vanaf Terminal 2 vertrekt er iedere 20 minuten een bus naar het centraal station van Milaan en daar betaal je €10 voor. Je bent dan ongeveer 40 minuten onderweg. Een taxi naar Milaan is wat duurder, het vaste tarief bedraagt wel zo’n €90.

Bij het boeken van een reis naar Milaan bij TravelService zit de transfer bij de boeking inbegrepen. U hoeft zich dus niet druk te maken over het vervoer van airport Milaan.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties