Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Bezienswaardigheden Milaan

Milaan ligt in het noordwesten van Italië in Lombardije. Milaan wordt ook wel als de modehoofdstad van italie gezien. Daarnaast is Milaan ook een belangrijke zakenstad. Veel grote en bekende bedrijven zijn gevestigd rondom deze stad. De afgelopen jaren wordt Milaan steeds meer bezocht en ontdekt. In elk seizoen van het jaar is Milaan een bezoek waard. Daarnaast zijn er ook genoeg bezienswaardigheden in Milaan. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Dom van Milaan ook wel de Duomo Santa Maria Nascente genoemd. De Dom van Milaan wordt tot één van de grootste rooms-katholieke kathedralen gerekend in de wereld. De kathedraal is tot in de fijnste details afgewerkt. U kunt de dom ook zelf beklimmen. Vanaf het dak heeft u een geweldig uitzicht over de waanzinnige stad zelf. Castello Sforzesco wordt ook tot 1 van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan gerekend. Dit is een kasteel is één van de beroemdste monumenten in Milaan. Dit hele kasteel zit vol historie. Tussen de Dom en het plein Piazza della Scala is een passage gebouw. Dit wordt het Galleria Vittorio Emanuelelli genoemd. In deze overdekte winkelstraat vindt u winkels van grote merken. Door de glazen dakkoepel heeft het een bijzondere lichtval. Voor de voetballiefhebbers onder ons is het San Siro onmisbaar. Ook dit wordt als één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan gerekend. De thuisbasis van AC Milan en Inter Milan wordt dagelijks bezocht door vele fans. Houdt u van opera? Dan is het La Scala Theater ook zeker een bezoekje waard. Dit is namelijk het theater gebouw van Milaan en wordt gezien als één van de mooiste operagebouwen in de wereld. Wilt u naar een concert? Zorg dan dat u vroeg erbij bent wanneer de kaart verkoop start. Deze kaarten zijn namelijk al maanden van te voren uitverkocht. Naast het gebouw zit ook een museum vast. Dit museum heeft onder andere muziekinstrumenten. Het park Giardini Pubblici is al een hele bezienswaardigheid opzich. U kunt in dit stadspark even ontsnappen aan de drukte in de stad. Het park bevat veel groen en waterpartijen. In het park vindt u ook het oudste monument van Milaan: ‘Museo civico di Storia Naturale’. Dit geweldige stadspark is een belangrijke een van de mooiste bezienswaardigheden in Milaan.
Genoeg bezienswaardigheden in Milaan dus om voor u te bezoeken. Daarnaast kunt u ook goed shoppen in deze modestad. Er is genoeg te ontdekken en te beleven voor iedereen. De bezienswaardigheden in Milaan zijn zeker een bezoekje waard tijdens uw stedentrip.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties