Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Centrum Milaan

Het centrum van de Noord-Italiaanse stad Milaan is werkelijk schitterend. Het centrum Milaan wordt gezien als de meest stijlvolle stad van Italië. Midden in centrum Milaan bevindt zich de zogenoemde ‘Gouden Vierhoek’, waar merken als Gucci, Prada en Dolce & Gabbana door de straten prijken. Naast deze dure winkels zijn er ook genoeg winkels die meer betaalbare kleding verkopen. Van de meest trendy en chique winkels tot leuke marktjes, er is voor ieder wat wils.
Het centrum Milaan biedt gelukkig nog veel meer dan alleen deze hemel voor de winkelliefhebber. Zo beschikt de stad over veel musea, kerken en andere gebouwen met veel historie en moderniteit.U kunt er uw hart ophalen op cultureel en gastronomisch gebied, of gewoon lekker wat rondslenteren. Een prachtig gebouw is de Dom van Milaan, een van de grootste rooms-katholieken kathedralen van de wereld. Deze kathedraal komt uit de veertiende eeuw en is tot in detail afgewerkt. De kerk staat midden in centrum Milaan, aan het Domplein. Behalve de dom van binnen en buiten bewonderen, kun je er ook voor kiezen om de dom te beklimmen, voor een prachtig uitzicht over dit mooie stukje van Italië. Aan het Domplein vindt u ook de beroemde overdekte winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II, waar u zich vergaapt aan de pracht en praal van vroegere bouwkunsten. Daarnaast is Castello Sforzesco de moeite waard, eveneens gelegen in het hart van de stad. Dit kasteel behoort tot één van de beroemdste monumenten van Milaan. Er zijn meesterwerken van bekende schilders te bekijken, net als meubelen uit de vijftiende eeuw en later, en concerten en tentoonstellingen. In Milaan kunt u ook het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vincci bewonderen, in de kerk Santa Maria delle Grazie, maar dan dient u wel enkele weken van te voren al te reserveren.

In het centrum komt u verder het theatergebouw Teatro alla Scala tegen. Teatro alla Scala in Milaan wordt één van de mooiste operagebouwen van Italië, al dan niet van de wereld, genoemd. Er zijn theaterstukken te zien en er zit een museum in het pand waar veel over muziek en keramische stukken in het gebouw is te vinden. Zelfs voor de niet-operaliefhebber is dit gebouw een genot om te zien! Iets verder van het centrum af ligt het voetbalstadion van AC Milan en Inter Milan. Dit mooie, grote stadion ligt zo’n 5,5 kilometer van het centrum, en is goed te bereiken met trein, tram of bus.

De Italiaanse keuken geniet mondiale bekendheid vanwege de klassieke gerechten. Qua eten drinken komt u tijdens een bezoek aan centrum Milaan dan ook helemaal niets tekort. De vele bars, cafés en restaurants bieden zowel uitgebreide als eenvoudige gerechten.. Let wel op, de prijzen kunnen binnen en buiten op het terras nogal eens verschillen. Het is zeker de moeite waard om de sfeer in het centrum van Milaan eens te komen proeven, want in deze stad ondervindt u een combinatie van elementen die u waarschijnlijk nog nooit eerder heeft meegemaakt!

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties