Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Culinair Milaan

Culinair Milaan

Milaan staat bekend als een stad waar u ontzettend goed kunt shoppen. Daarnaast kunt u in heel Italië ook genieten van het overheerlijke eten. Ook in Milaan kunt u genieten van de beste restaurants en bars. Het Italiaanse eten wordt beschouwd als een van de lekkerste keukens ter wereld. U vindt in Milaan in elke straat en op elke hoek wel een gezellig restaurantje of een bistro waar u kunt genieten van de lekkerste pasta’s en pizza’s. Wilt u liever een typisch Milanese maaltijd uitproberen? Dat kan, dat is namelijk het gerecht Ossobuco. Deze maaltijd bestaat uit kalfsschenkels met gestoofde groente met gremolata in tomatensaus. Om de avond helemaal compleet te maken kunt u bij uw gerechten een heerlijk wijntje drinken.

Een restaurant waar u kunt genieten van verschillende specialiteiten is: Le Biciclette. Wilt u brunchen in van de hipste plekjes van Milaan, dan bent u hier aan het goede adres. Geniet vooral op zaterdag en zondag van dit heerlijke restaurant van speciale menu’s. Wilt u genieten van een heerlijk kopje koffie dan zit hier goed. Hier wordt namelijk ‘s werelds beste cappuccino geserveerd. Le Biciclette was vroeger een fietsenmaker, daar komt de naam ook oorspronkelijk vandaan. Le Biciclette is te vinden op de Via Torti – Angolo Corso Genova.

Naast heerlijke lunches en diners kent Milaan ook heerlijk ijs. Een ijsje in Milaan, überhaupt in Italië, mag niet ontbreken. Een ijssalon waar u zeker een ijsje geprobeerd moet hebben is II Gelato Ecologico. Geniet hier van de heerlijkste fruitshakes, sorbets en frozen yoghurt. Alle inverdienende zijn natuurlijk. II Gelato Ecologico is geopend van 14:00 uur tot 00:00 uur. Alleen op donderdag gesloten. De ijssalon is te vinden op Via Ravizza 5.

Ook risotto is niet te missen in het noorden van Italië. Op vele menukaarten in Milaan vindt u dit rijstgerecht dan ook terug. In Milaan vindt u ook restaurants die gespecialiseerd zijn in het maken van Risotto. Een restaurant daarvan is 23 Risotto. U vindt hier zowel vlees- als vegetarische gerechten. 23 Risotto is te vinden op Piazza Carbonari 5.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties