Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

De wijk Navigli

De wijk Navigli is één van de meest romantische en gezelligste wijken van Milaan. De wijk ligt iets ten zuiden van het centrum en is vernoemd naar de kanalen(navigli) die vroeger door de wijk heen liepen. Een wijk die zeker bezocht moet worden tijdens je stedentrip naar Milaan.Antiek Navigli

Geschiedenis Navigli

Vroeger werden de kanalen gebruikt als netwerk, die Milaan met de kanalen en meren in Lombardijen verbond. Via deze kanalen werd er water aangevoerd naar de stad en werden er mensen en goederen vervoerd naar afgelegen gebieden.

Een gezellige wijk

Op het moment zijn er nog maar drie kanalen over die door deze wijk lopen. Een lange tijd was deze wijk een arme arbeiderswijk, maar in 1980 is het geheel gerenoveerd. Het is nu een gezellige wijk geworden waar veel bars, restaurants, kunsteraars, design- en antiekwinkels zich gevestigd hebben. Vooral in de zomer leeft deze wijk heel erg en kun je langs het kanaal genieten op één van de vele terrassen. Elke laatste zondag van de maand vind er op de ripa di Porta Ticinese een antiekmarkt plaats en de 1e zondag van juni vind Festa del Naviglio plaats. Een feest in de wijk Naviglio met straatartiesten, concerten, sportevenementen en een antiekmarkt.

Eten in Navigli

Happy Hour is een populair fenomeen in Milaan en vindt meestal plaats van 18.00 tot 21.00 uur. Tijdens Happy Hour bestel je een drankje en mag je daarbij “gratis” gebruik maken van het uitgebreide buffet met onder andere sandwiches, verschillende pasta’s en vlees- en visgerechten. Vooral in de wijk Navigli komt Happy Hour veel voor en kun je eten in de verschillende bars en restaurants aan het water.
NavigliVooral in de avonden is het erg gezellig in Navigli en kun je na het eten nog een wandeling maken door deze bijzondere wijk.

Wanneer je tijdens je stedentrip Milaan lekker wilt eten, wil struinen door antiekzaken en opzoek bent naar design, dan is de wijk Navigli een bezoek waard! Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de kerk Santa Maria della Passione, die uitkijkt over het Naviglio Grande.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties