Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Milaan centrum

Milaan is een walhalla op het gebied van mode en wordt daarom ook benoemd tot de modestad van Italië. Het hele jaar door wordt Milaan bezocht. Een dik pak sneeuw of de warme zon, het maakt allemaal niet uit Milaan blijft een mooie stad om te bezoeken. Milaan centrum bestaat uit verschillende wijken waaronder: Brera, Centro Storico, Magenta, Monte Napoleone en Ticinese – Navigli.
Brera is een wijk die u ten noorden van het hartje, Centro Storico, van Milaan centrum. Het is een wijk met exclusieve winkels. Er hangt een sfeer die herkenbaar is met Parijs. Daarom wordt deze wijk ok wel ‘Klein Parijs’ genoemd. Kleine boetiekjes, terrasjes en restaurantjes vormen deze wijk. Brera heeft een 18e eeuwse sfeer door de kleine straatjes en steegjes. U komt hier veel paleizen tegen, jammer genoeg zijn die niet toegankelijk voor buitenstaanders. Het bekende museum Pinacoteca Nazionale Di Brera is gevestigd in Brera. U kunt hier genieten van de beste schilderkunst in maar liefst dertig verschillende zalen. Ook winkelen kunt u goed in Brera. Ook al heeft u voor de meeste winkels veel geld nodig is er ook een winkelcentrum in de buurt waar elke shopaholic zich kan uitleven. Bent u opzoek naar de hipste en luxe winkels? Dan moet u op de Via Solferino en Corso Garibaldi zijn. Heeft u het na een dagje gezien in Brera? Blijf dan ‘s avonds nog zeker even hangen. Het uitgaansleven in Brera is namelijk geweldig. De restaurants blijven tot laat open en u kunt genieten van de barretjes en cafés tot in de late uurtjes.
Wilt u het historische centrum van Milaan leren kennen dan moet u naar de wijk Centro Storico. Dit is het hartje van Milaan centrum Hier vind u de bekende Dom van Milaan op Piazza del Duomo. Zoals de naam al zegt ligt deze wijk in het midden van de stad. In deze wijk vindt u veel monumenten en historische gebouwen. De basiliek is een van de grootste ter wereld. U kunt de dom ook beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad. In deze wijk zijn genoeg kerken en basilieken te vinden, dankzij het Katholieke geloof is deze stad gesierd met veel schoonheden. Ook de 19e eeuwse winkelgalerij is hier te vinden. De prijzen liggen vrij hoog maar is zeker alleen al de moeite waard om een keer gezien te hebben. Het Scala vindt u als u verder naar het noorden loopt. Scale is het bekendste operagebouw ter wereld.
Magenta is een wijk in Milaan centrum waar veel rijke mensen wonen. Het is een 19e eeuwse wijk waar u volop kunt genieten van de architectuur. Aan de ene kant van de wijk vindt u weinig winkels , maar juist veel mooie parken en paleizen. De andere kant van de stad bestaat uit veel dure designer winkels. Als u uitgaat ‘s avonds is Magenta niet de aangewezen wijk. Wel kunt u hier genieten van heerlijk eten.
Voor de echte modeliefhebbers en shopaholics onder ons is de wijk Monte Napoleone in Milaan centrum onmisbaar. Iedereen die een goed besteedbaar budget heeft kan hier kopen wat hij of zij wil. Alles op het gebied van trends is hier ook terug te vinden. Kleding en schoenen noem het allemaal maar op, in deze wijk krijgt u er geen genoeg van. Het is alleen al plezier voor het oog. Naast dat dit de shopwijk is van Milaan vindt u hier ook twee belangrijke musea: Museo Bagatti Valsecchi en Museo Poldi Pezzoli.
Tot slot de wijk Ticinesse-Navigli. Deze wijk bestaat uit een mix van nieuw en oud. In deze wijk wonene veel architecten, kunstenaars en couturiers. Ticiness-Navigli staat bekend om de traditionele winkels.U kunt hier tot in de late uurtje genieten van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en muziek. Elke zondag wordt er langs een gracht een grote antiekmarkt gehouden. Zeker een bezoekje waard! In Milaan verveelt u zich geen moment. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en voldoende historische monumenten en gebouwen om uw dag mee te vullen. Even een dagje of middagje geen zin om een basiliek in te duiken? Dan kunt u altijd nog shoppen.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties