Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Milaan italie

Italië ligt in Zuid-Europa en heet officieel de Italiaanse Republiek. Aan het noorden van Italië grenst Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Slovenië. Het land Italië is te herkennen aan de vorm van een laars. Het land wordt omringd door de Middellandse Zee, Tyrreense Zee, Ionische Zee en de Adriatische Zee. Ook de eilanden Sicilië, Sardinië en Elba horen bij het land. Een van de belangrijkste steden van Italië is Milaan. Deze stad vindt u in het noorden van het land in Lombardije. Milaan is een stad waar veel stedentrips naartoe worden gemaakt en zeer geliefd onder de toeristen zowel in de zomer als in de winter. Milaan is ook wel beter bekend als de modestad. Alles op het gebied van trends wordt hier ontdekt. Het stikt in Milaan dan ook aan design en de nieuwste trends. Milaan is een grote stad in Italië. Het geloof in Italië is over het algemeen Rooms-Katholiek. In Milaan ziet u dit ook terug in de monumenten en historische gebouwen. Milaan is opgebouwd uit verschillende wijken: Brera, Centro Storico, Magenta, Monte Napoleone en Ticinese-Navigli.
Brera ligt ten noorden van Centro Storico. Dit is een wijk waar u exclusieve en luxe winkels vindt. De sfeer is vergelijkbaar met die van Parijs. Het is daarom ook niet zo raar dat deze wijk ook wel ‘Klein Parijs’ wordt genoemd. De smalle, kronkelige straatjes zorgen voor een 18e eeuwse sfeer. U vindt hier genoeg bezienswaardigheden, vooral paleizen. Jammer genoeg zijn die niet openbaar voor het publiek. Het museum: Pinacoteca Nazionale Di Brera kunt u ook vinden in Brera. De beste schilderkunst waar u in dertig verschillende zalen kunt genieten. Natuurlijk kunt u ook in Brera goed shoppen.
Het historische hartje van Madrid is Centro Storico. Hier is de Dom van Milaan te vinden op het plein Piazza del Duomo. Dit is een van de grootste basilieken ter wereld. U kunt op het dak genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. Ook het bekendste operagebouw ter wereld: het Scala is hier te bewonderen.
Wilt u genieten van de sfeer uit de 19e eeuw? Dan is de wijk Magenta iets voor u! Aan de ene kant van de wijk kunt u perfect winkelen en aan de andere kant kunt u volop genieten van de bezienswaardigheden.
Natuurlijk hoort shoppen in Milaan. Daarom is de wijk Monte Napoleone ook zeker een bezoekej waard. Voor de mensen met een goed besteedbaar budget is dit de ideale wijk. Alle nieuwe trends kunt u hier vinden. Alle etalages zijn alleen al een lust voor het oog. Naast dat dit de perfecte wijk is voor de shopaholics onder ons kunt u hier ook genieten van kunt en cultuur. De 2 musea: Museo Bagatti Valsecchi en Museo Poldi Pezzoli zijn hier te vinden.
Ten slotte de wijk Ticinesse-Navigli. Dit is een perfecte combinatie van nieuw en oud. U vindt hier de echte traditionele Italiaanse winkels. U verveelt zich geen moment in deze bruisende en levendige stad. Ontdek Milaan zelf.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties