Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Over Milaan

Milaan is dé stad voor de laatste trends op het gebied van design en mode. U kunt genieten van de cultuur, architectuur en de Italiaanse keuken. Daarnaast zijn er genoeg historische monumenten die u kunt bewonderen en vindt u hier de grootste gotische kerk ter wereld. In deze wereldstad komen oud en nieuw bij elkaar.

Voor de echte modeliefhebbers onder ons is Milaan één grote catwalk. U vindt hier grote namen als Armani en Versace, maar ook tal onbekende ontwerpers. Hier in Milaan kunt u winkelen tot u er bij neervalt. Ook kunst is onmisbaar in deze stad. Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is zeker een bezoekje waard in de renaissancekerk Santa aria Dell Grazie.  Moderne gebouwen naast historische monumenten en kerken maken Milaan een bijzondere stad. Door het katholieke geloof barst deze stad van geweldige kerken en een historische sfeer. De meest bekende kerk is de Dom. Dit is de grootste gotische kerk ter wereld.

Ontdek Milaan zelf. Dé stad waar oud en nieuw samen komt.

Milaan, de stad waar oud en nieuw samenkomen.

Lees hieronder meer over de attracties van Milaan

Dom van Milaan

Dom van Milaan

Dom van Milaan:
Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Dom van Milaan ook wel de Duomo Santa Maria Nascente genoemd. De Dom van Milaan wordt tot één van de grootste rooms-katholieke kathedralen gerekend in de wereld. De kathedraal is tot in de fijnste details afgewerkt. U kunt de dom ook zelf beklimmen. Vanaf het dak heeft u een geweldig uitzicht over de waanzinnige stad zelf.

Castello Sforzesco:
Castello Sforzesco wordt ook tot 1 van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan gerekend. Dit is een kasteel is één van de beroemdste monumenten in Milaan. Dit hele kasteel zit vol historie.

Galleria Vittorio Emanuelelli:
Tussen de Dom en het plein Piazza della Scala is een passage gebouw. Dit wordt het Galleria Vittorio Emanuelelli genoemd. In deze overdekte winkelstraat vindt u winkels van grote merken. Door de glazen dakkoepel heeft het een bijzondere lichtval.

Galleria Vittorio Emanuelle

Galleria Vittorio Emanuelle

Stadion San Siro:
Voor de voetballiefhebbers onder ons is het San Siro onmisbaar. Het stadion heet officieel Giuseppe Meazza en is de thuisbasis van zowel AC Milan als Internazionale. Het stadion wordt gezien als een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan en wordt dagelijks bezocht door vele fans.

Giardini Pubblici:
Het park Giardini Pubblici is al een hele bezienswaardigheid opzich. U kunt in dit stadspark even ontsnappen aan de drukte in de stad. Het park bevat veel groen en waterpartijen. In Giardini Pubblici vindt u ook het oudste monument van Milaan: ‘Museo civico di Storia Naturale’. Dit geweldige stadspark is een belangrijke een van de mooiste bezienswaardigheden in Milaan.

La Scala theater

La Scala theater

La Scala Theather:
Houdt u van opera? Dan is het La Scala Theater ook zeker een bezoekje waard. Dit is namelijk het theater gebouw van Milaan en wordt gezien als één van de mooiste operagebouwen in de wereld. Wilt u naar een concert? Zorg dan dat u vroeg erbij bent wanneer de kaart verkoop start. Deze kaarten zijn namelijk al maanden van te voren uitverkocht. Naast het gebouw zit ook een museum vast. Dit museum heeft onder andere muziekinstrumenten.

Bibliotheca Ambrosiana

Bibliotheca Ambrosiana

Pinacoteca di Brera:
Geïnteresseerd in de artistieke kunsten van de italianen? In het Pinacoteca di Brera museum, wat geopend is door Napoleon, staat het vol van Italiaanse kunsten die dateren van de 13de  tot de 20ste  eeuw, waaronder Mantegna’s Dead Christ, a moving Pieta. Overige kunstwerken variëren van tekenwerk tot beeldhouwen.

Bibliotheca Ambrosiana:
Staat niet alleen huis aan literaire meesterwerken zoals manuscripten van de bijbel maar ook de Codex Atlanticus van Leonardo da Vinci. Naast het werk van Leonardo zijn er tevens werken te vinden van Botticelli, Rafael en Caravaggio.

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie kerk:
Wellicht een standaard keuze voor de toerist in Milaan, al is het laatste avondmaal een bezienswaardigheid die niet onopgemerkt mag blijven. Wij adviseren kaarten ver van te voren aan te schaffen gezien er restricties zijn voor aantal bezoekers binnen de kerk. Kaarten zijn daarentegen online te reserveren.

Italian dish

Italiaanse lasagne

Italiaanse keuken:
Basis elementen van de Italiaanse keuken komen vooral uit haar verse kruiden, olijfolie en pasta’s. Naast deze heerlijke kenmerkende ingrediënten kent Milaanse tevens andere authentieke recepten. Zoals overheerlijke verse espresso’s of schep ijs naar keuze maar ook Saltimbocca, Osso Bucco en Frutti di Mare. Bent u meer weg van een Risotto? Dan kunt u het later nog afsluiten met een verse gemaakte Tiramisu want in Milaan kan u alle kanten op. Als prijs geen optie voor u is, bent u in het centrum van Italië op u plek. U wordt overspoelt met geuren en bezienswaardigheden van delicatessen van heel het land. Sla vooral de kleine boetieks niet over. Deze kleine cafés en restaurants zijn pareltjes in de ogen van de italianen, tevens zal je de gastvrijheid en sfeervolle omgeving niet snel vergeten.

Via della Spiga

Via delle Spiga

Rectangle of gold:
Ook wel het vierkant van goud, gelegen bij Via della Spinga, Via Manzoni, Via SantÁndrea en Via Montenapoleone. Peperdure auto’s, luxieuze omgeving, hippe kroegen en cafés en perfecte stelletjes in pak en hoge hakken. De echte milaanse stereotypering, de rectangle of gold. We adviseren om bij Via della Spiga te beginnen om het echte gevoel te krijgen.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties