Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Restaurants Milaan

Internationaal vindt men pizzeria’s en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt. De cucina Italiana (de Italiaanse keuken) geniet dus wereldwijde bekendheid en aanzien. Er zijn zelfs mensen die speciaal voor de keuken naar Italië afreizen.Deze keuken is zeer gevarieerd en niet alleen seizoensgebonden, maar ook regiogebonden. Dezelfde gerechten worden in verschillende regio’s van Italië op verschillende manieren bereid. Daarnaast kent iedere regio zijn eigen specialiteiten en typerende gerechten. Typisch Toscaans is bijvoorbeeld de Lardo di colonnata, fijn gekruid spek dat wordt gegeten op stukjes gegrild brood. En in de provincie waarin Milaan ligt, Lombardije, moet je zeker eens gorgonzola-kaas gegeten hebben. Vanwege deze enorme nationale eetcultuur is het een feestje om restaurants Milaan te bezoeken tijdens uw stedentrip. Wij hebben hieronder drie restaurants Milaan voor u op een rijtje gezet!

Restaurant Sadler

Dit is het restaurant van de beroemde chef-kok Claudio Sadler. Het is één van de twee restaurants Milaan met twee Michelin sterren, en het eten is er van topkwaliteit. Claudio Sadler loopt zelf regelmatig door de zaak om aan zijn klanten te vragen of alles naar wens is of om te adviseren met de keuze. De inrichting is stijlvol en klassiek ingericht. Uit eten gaan in restaurant Sadler is dus een unieke ervaring, waar uiteraard wel een flink prijskaartje aan hangt.

Alla Collina Pistoiese

In het hart van het centrum ligt dit zeer tradiotionele en authentieke restaurant. Hier wordt nog gekookt volgens de traditionele waarden van de cucina Italiana. De gerechten zijn eenvoudig maar zeer smaakvol. Dit vanwege het uitstekende keukenpersoneel en de hoge kwaliteit van de producten waar mee wordt gewerkt. Als u de echte Italiaanse keuken in al zijn eenvoud op uw bord wilt vinden, moet u hier zeker naar toe!

Da Giacomo

Net buiten het centrum van Milaan ligt een zeer populaire eetgelegenheid genaamd Da Giacomo. Al sinds 1958 zwaait Giacomo Bulleri hier de scepter. De mooie houten tafeltjes en stoelen staan hier dicht op elkaar, hetgeen voor een prettige en intieme eetsfeer zorgt. Er staat ook vlees op de kaart, maar Da Giacomo is specialist op het gebied van vis en schaaldieren. Alles wat uit de zee komt wordt hier heerlijk bereid, als u hier gaat eten moet u dus absoluut één van de specialiteiten van het huis proberen.

 

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties