Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Sforzesco, één van de belangrijkste gebouwen

Het Sforzesco kasteel is één van de belangrijkste gebouwen in Milaan en is gebouwd in de 14e eeuw. Het kasteel was een machtssymbool van plaatselijke heersers. Tegenwoordig biedt het kasteel onderdak aan een aantal musea.Castello Sforzesco

Musea

In de kelderverdieping van het kasteel bevindt zich een archeologisch museum. In dit museum zijn prehistorische en Egyptische voorwerpen te bekijken. Op de begane grond bevindt zich een assortiment aan antieke kunst, hier kun je een onvoltooid beeld bewonderen van Michelangelo.

Op de eerste verdieping van het kasteel is een verzameling meubels te zien en tevens een galerie met schilderijen van Italiaanse kunstenaars.

In de Rocchetta herbergen(gelegen bij het kasteel) is een museum gevestigd met muziekinstrumenten en een verzameling toegepaste kunst. In dit museum vind je vooral veel muziekinstrumenten, waaronder een Venetiaans klavecimbel en vele gebruiksvoorwerpen van onder andere goud, zilver, glas en porcelein. Deze gebruiksvoorwerpen zijn gebruikt van de middeleeuwen tot de negentiende eeuw.

Lees meer over het kasteel hier.

Tuin

Na een bezoek aan één of meerdere musea kun je nog wandelen in het mooie park wat bij Sforzesco behoort. De naam van dit park is Parco Sempione.

Het park is mooi aangelegd met kronkelende paden, hoge bomen, een vijver en daarnaast zijn er enkele gebouwen/monumenten te bezichtigen. Het park is vooral populair in de lente- en zomermaanden doordat er dan vele evenementen worden georganiseerd in het park.

Parco SempioneÉén van de monumenten die te bezichtigen zijn in het park is de Vredesboog. De Vredesboog, in het Italiaans Arco della Pace, is een monument dat in 1807 is gebouwd door Luigi Cagnola. In eerste instantie werd het gebouwd als een triomfboog.In 1838 was het monument eindelijk af en werd toen gehuldigd door koning Ferdinand I van Oostenrijk als vredesboog.

Naast het bekijken van de gebouwen/monumenten en wandelen in het park, is Parco Sempione ook een zeer geschikt park voor een zomerse dag. Er zijn vele plekken waar je in het gras kunt genieten van de zon, eventueel met een picknick mand bij de hand en een glaasje wijn.

Kasteel Sforzesco en het daarbij gelegen Parco Sempione zijn een aanvulling op je stedentrip naar Milaan wanneer je van kunst, natuur, geschiedenis en relaxen houdt. Zeer de moeite waard voor zowel een regenachtige- als zomerse dag.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties