Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Shoppen in Milaan

Als we Milaan horen dan gaan alle belletjes rinkelen. Er wordt gedacht aan een mooie, historische stad met tal van monumenten en historische gebouwen en lekker eten, maar niet te vergeten het aller belangrijkste wat Milaan typeert: shoppen. Milaan zit vol met grote namen en opkomende designers, maar heeft ook de grote winkelketens als Zara en H&M. Voor elke shopaholic is Milaan de stad om nieuwe ideeën op te doen en nieuwe outfits samen te stellen. Shoppen in Milaan is de hoofdactiviteit van de stad en we kunnen er geen genoeg van krijgen. Of er nou een dik pak sneeuw ligt in december en januari of het stralende warme zonnetje in de zomermaanden, het maakt allemaal niet uit. Milaan is de modestad waar alle nieuwe trends ontdekt worden en worden gevolgd. Shoppen in Milaan is dan ook zeker onderdeel van een stedentrip. U kunt in verschillende wijken shoppen in Milaan. Elke wijk heeft zijn eigen sfeer en karakteristieken. Brera, Centro Storico, Magenta, Monte Napoleone en Ticinese-Navigli bieden genoeg inspiratie.

Naast de grote namen en winkelketens zijn er ook markten in Milaan waar u goed kunt winkelen. Van overdekte markten tot open vlooienmarkten in de buitenlucht, in Milaan is het allemaal te vinden. Een bekende markt is de Mercato Communale. Dit is een overdekte markt waar eten wordt verkocht. Van kruiden tot fruit, u vindt het hier allemaal. De markt is te vinden op Piazza Wagner en is elke maandag geopend van 08:30 uur tot 13:00. Dinsdag tot en met zaterdag is de markt geopend van 08:30 uur – 13:00 uur en 16:00 uur – 19:30 uur. De markt is goed te bereiken met metro lijn M1 richting Wagner.
De markt Papiniano is een openluchtmarkt waar Milaan bekend om staat. U vindt hier van alles. Van voedsel tot kleding en planten Papiniano heeft het allemaal. Het adres van Papiniano is Viale Papiniano en is elke dinsdag geopend van zonsopgang tot 13:00 uur. Let op markten wel goed op uw spullen er zijn namelijk veel zakkenrollers actief. Tenslotte is de markt San Donato Flea Market ook zeker een bezoekje waard. Shoppen in Milaan kan goed op deze markt. Er zijn veel verschillende kraampjes en is alleen op zondag geopend van 08:00 uur tot 13:00 uur. U vindt hier veel antieke spullen. Metrolijn 3 San Donato stopt bij de markt.

In Milaan zijn winkels genoeg. Het is niet voor niks benoemd tot de modestad van de stedentrips. Shoppen in Milaan is hier een soort sport geworden. Bent u opzoek naar typisch Italiaanse winkels dan bent u in de volgende wijken aan het goede adres: Monte Napoleone, Corso Vittorio Emanuelle, Brera, Via Torino&Ticinese. Buenors Aires, Corso Vercelli en Paolo Sarpi. Monte Napoleone is de bekendste winkelstraat van Milaan. De winkels met de grote namen zijn hier te vinden. Corso Vittorio Emanulle is alleen al lust voor het oog. Deze straat verbind Piazza Duomo en Piazzo San Babila met elkaar. De etalages zijn prachtig ingericht waardoor het window-shoppen alleen al een bezoekje waard is.

Bij een bezoekje aan de shopstad Milaan hoort natuurlijk ook warenhuizen. Coin is een warenhuis die inspeelt op de Milanese smaak. Het is te vergelijken met de Bijenkorf die wij hier in Nederland kennen. Voor jong en oud, mannen of vrouwen er is voor iedereen wel iets te vinden in dit warenhuis. Het is te vinden op Piazza Cinque Giornate 1a en is van maandag tot zaterdag geopend van 09:30 uur tot 20:30 uur. Zondag is het warenhuis geopend van 10:00 uur tot 20:00 uur. Ook La Rinascente is een bekend warenhuis. Dit warenhuis is maar liefst zes verdiepingen hoog en is kenmekren voor de sportieve actiekledingsectie. Voor toeristen is het mogelijk om tax-free te winkelen. Het warenhuis is te vinden op Piazza Duomo en is van maandag tot zaterdag geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur. Op zondag is het warenhuis geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur.

Shoppen in Milaan is dus geen vervelende activiteit. Door alle diverse winkels is shoppen leuk voor iedereen!

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties