Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Stedentrip Milaan

Bij het maken van een stedentrip naar Italië is de keuze behoorlijk groot. Kies je voor Rome of Florence? Of ga je toch een ronde varen in een gondel in Venetië? Deze gedachten zullen het eerst door je hoofd spoken als je een stedentrip Italië wilt boeken. Maar velen vergeten de veelzijdige Italiaanse stad die ook een hoop te bieden heeft… Maak eens een stedentrip Milaan!

Voor een shopfanaat is een stedentrip Milaan een enorme aanrader. Milaan kunnen we namelijk de meest stijlvolle stad van Italië noemen. Het is de wereldhoofstad van de mode en dé winkelstad van Italië. Zo is er de zogeheten ‘Gouden Vierhoek’, waar je merken vindt als Gucci, Prada en Dolce & Gabbana. Naast deze dure winkels zijn er ook genoeg winkels die betaalbaardere kleding verkopen. Er is voor ieder wat wils. Van de meest trendy en chique winkels tot leuke marktjes.  Behalve winkels is er tijdens uw stedentrip ook genoeg tijd voor het bekijken van prachtige gebouwen. Milaan beschikt namelijk over veel musea, kerken en andere gebouwen met veel historie en moderniteit. Zo is er bijvoorbeeld de Dom van Milaan. Deze kathedraal komt uit de veertiende eeuw en is tot in detail afgewerkt. Behalve de dom van binnen en buiten bewonderen, kun je er ook voor kiezen om de dom te beklimmen, voor een prachtig uitzicht over dit mooie stukje van Italië. Ook Castello Sforzesco is de moeite waard. Dit kasteel behoort tot één van de beroemdste monumenten van Milaan. Meesterwerken van bekende schilders zijn er te bekijken, net als meubelen uit de vijftiende eeuw en later, en concerten en tentoonstellingen.

Een bezoek aan het theatergebouw Teatro alla Scala is een must tijdens een stedentrip Milaan. Teatro alla Scala in Milaan wordt één van de mooiste operagebouwen van Italië, al dan niet van de wereld, genoemd. Er zijn theaterstukken te zien en er zit een museum in het pand waar veel over muziek en keramische stukken in het gebouw is te vinden.Mocht u van voetbal houden: een bezoek aan het San Siro voetbalstadion is dan zeker een aanrader. Dit stadion van AC Milan en Inter Milan is groot en mooi, en het is mogelijk om hier tijdens de stedentrip een rondleiding te krijgen. Het leuke aan Milaan is daarnaast dat het zowel tijdens de zomer als tijdens de winter geschikt is voor een stedentrip. Een witte Kerst in Milaan is uiteraard enorm romantisch!

Milaan is geen stad als Rome of Florence, waar je constant allerlei prachtige, oude monumenten tegenkomt. Milaan heeft genoeg geweldige dingen om te bekijken, maar is wel de wat meer zakelijkere stad van Italië. Dat Milaan in Italië bekend staat als zakelijke stad zult u tijdens uw stedentrip echter niet echt merken. Men werkt er hard, maar kan ook goed plezier maken en feesten in de vele bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het is zeker de moeite waard om de sfeer eens te komen proeven tijdens een stedentrip Milaan, want in deze stad ondervindt u een combinatie van elementen die u waarschijnlijk nog nooit eerder heeft meegemaakt!

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties