Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Weer in Milaan

Milaan ligt in Lombardije in het noordwesten van Italië. Milaan kent een warm Middellandse Zeeklimaat. Het weer in Milaan hangt af van het seizoen. De zomers zijn warm en vaak rond de 25/30 graden Celsius. De winters daarentegen kunnen erg koel zijn. In de wintermaanden moet u niet raar opkijken als u sneeuw ziet vallen. In december en januari kan er soms een dik pak sneeuw liggen van 10 tot 20 centimeter dik. De winters in Milaan kunnen koud, nat, regenachtig en mistig zijn. Neerslag valt het meest in de maanden april en mei. De zomermaanden zijn dus warm in Milaan met vrij veel zon. Bijna de hele zomer zijn alle dagen met hoge temperaturen van minimaal 25 graden. Vaak wordt er zelfs 30 graden gemeten. De maanden juni, juli en augustus zijn eigenlijk te warm om te winkelen. In Milaan blijft de zomer vrij lang en wordt het pas herfstachtig rond oktober. Als het mee zit wordt het pas herfstachtig in november. Ook in het najaar blijft het weer vrij lekker. ‘S nachts koelt het wel wat af waardoor het handig is om een jasje of vestje mee te nemen.
U kunt Milaan het beste bezoeken in het voor- en najaar. Het weer is dan aangenaam rond de 20 graden en de lucht is hemelsblauw. De herfstmaanden daarentegen kunnen wel nat en mistig zijn. U kunt in Milaan in de zomermaanden en het voorjaar dus ook heerlijk genieten op verschillende terrasjes. Het weer is al aangenaam vanaf 16 graden om buiten te zitten en in de zomer zitten de terrassen ook aardig vol. Het betekent ook dat in het voorjaar en de warmere maanden de stad ook het drukst bezocht wordt. Mensen willen genieten van het weer en dat kan het best in deze maanden. Wilt u Milaan liever ontdekken als het wat rustiger is qua toeristen? Dan zijn de wintermaanden slim om te overwegen. Er is namelijk grote kans op regen en sneeuw, daardoor wordt de stad iets minder bezocht dan in de aangenamere maanden. Check altijd kort van te voren het weer voor u weg gaat. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u goed inpakken wat u daadwerkelijk nodig heeft. Milaan is een geweldige stad zowel met sneeuw als zonder sneeuw. Vooral voor de shopaholics onder ons is het een ware walhalla aan designers en winkels.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties