Vaste lage prijzen bij Boedapest Reizen vaste lage prijzen       Compleet verzorgde reis bij Boedapest Reizen compleet verzorgd       3 geselecteerde hotels bij Boedapest Reizen geselecteerde hotels
Travelservice lid van SGR
Nominatie voor travelserice

Weer Milaan

Milaan is gelegen in het noordwesten van Italië en is de hoofdstad van de provincie Lombardije. Dit betekent voor het weer Milaan: een zeeklimaat. Bij een zeeklimaat passen vrij koele winters en warme zomers. De meeste regen valt in het voorjaar met de maanden april en mei als uitschieters. Als u dan een stedentrip onderneemt is het zeker aan te raden goede regenkledij mee te nemen. Als het echter niet regent zijn deze twee maanden juist de meest aangename om de stad te bezoeken. Het is dan met een temperatuur tussen de 17 en 24 graden niet té heet, maar heerlijk vertoeven op de terrassen. Ook is er de mogelijkheid om lekker te picknicken of gewoon met een kleedje te relaxen in één van de vele parken die de stad rijk is. Het kan allemaal met het weer Milaan. Een ieder die in de wintermaanden december en januari een stedentrip naar Milaan onderneemt moet oppassen voor lage temperaturen. Wie daar niet voor terugdeinst kan een heerlijke witte Kerst kan vieren in deze grandioze modestad. Tijdens de internationaal beroemde Kerstmarkt die zich traditioneel gezien vooral richt op specialiteiten uit de provincie Lombardije.

Qua weer Milaan kunnen we verder het volgende zeggen: de zomers zijn heerlijk, als je van warm en droog houdt. Milaan heeft geen strand maar je zou er zo aan kunnen gaan liggen tijdens de maanden juni, juli en augustus. Deze drie zomermaanden zijn warm, vrij zonnig en droog. Vrijwel elke dag is het raak met temperaturen tussen de 25 en 35 graden. Vanwege deze hoge temperaturen worden de Milanezen vaak minder actief in de zomermaanden. Pas in oktober en november neemt de warmte af in Milaan. Dit betekent dat dit qua weer Milaan tot een interessante stad maakt om in die maanden te bezoeken. Lekker in het warme buitenland terwijl het in Nederland alweer grauw en grijs is.

"Milaan: modestad met een oud centrum!"

Bekijk alle reacties